Dobrodošli, posetioc! [ Registracija | Login

Web dizajn – izrada sajta

Internet 02/04/2012

Šta je web dizajn? Pod pojmom web dizajn podrazumeva se najkraće rečeno izrada internet prezentacija. Već iz samog izraza vidi se da je reč o dizajnu, a koji te tiče interneta, i koji ima svoje specifičnosti u odnosu na grafički dizajn, print dizajn, logo dizajn, dizajn bilborda ili reklama, oglasa ili nečeg drugog.

Ako otvarate firmu, i smatrate da vam interntet može koristiti u poslu, onda ćete hteti i da napravite web sajt za vašu firmu, odnosno trebaće vam usluge neke dobre web dizajn firme ili dizajnera za web. Prilikom izbora web dizajnera kome ćete poveriti posao izrade vašeg sajta možete susresti različiti izbor i samih cena izrade web sajta, kao i kvaliteta web dizajn firmi. Imajte u vidu sledeće: web sajt pravite jednom, i sva je verovatnoća da će dugo posle toga dizajn i sajt koji ste dobili biti ogledalo vaše firme. Stoga ne žurite sa izborom, i ne tražite najjeftinije, već najbolji odnos cene i kvaliteta.

Web sajt mora biti u službi vašeg biznisa. To znači da posetioci vašeg sajta stiču utisak o vama i vašoj firmi na osnovu kvaliteta vaše internet prezentacije. Davno je prošlo vreme kada je bilo dovoljno samo imati web sajt, danas je bolje nemati nikakav sajt, nego imati internet prezentaciju koja o vašoj firmi kreira predstavu suprotnu od onoga što vi jeste.

Još pre nego što se upustite u web dizajn vode, potrebno je da dobro razmislite o web adresi vašeg budućeg sajta, tj. domenu. Posavetujte se sa vašim dizajnerom oko toga. Bitno je da naziv sajta bude što je moguće kraći i lakši za pamćenje. U idealnoj situaciji, naziv sajta biće isti kao i naziv vaše firme. Ako to nije moguće, treba naći naziv koji će se najbolje prilagoditi tome.

U svakom slučaju, posao oko izrade web sajta, tj. sam web dizajn može da bude prilično složen, ako se izradi pristupi profesionalno i odgovorno i od strane dobro izabranog dizajnera, a i od strane klijenta. Jer od presudnog je značaja da i klijent bude uključen u proces izrade sajta, budući da on sam najbolje zna svoj posao, i samim tim može pružiti najrelevantnije informacije koje će web dizajner primiti k znanju i u skladu sa njima krenuti u web dizajn proces koji će za rezultat imati internet prezentaciju vaše firme.

Za više informacija o izradi sajtova i web dizajnu uopšte pogledajte sajt http://www.markomdizajn.com

Postavi odgovor

 • Igre za dekoraciju

  od na 25/06/2012 - 0 Komentari

  Organizacija različitih zabava, a posebno ukrašavanje prostorija za proslave, dekorisanje torti, zatim pojedinih kutaka u vašem domu je nešto u čemu uživate. Zabavite se i u virtualnom svijetu na isti način. Igrajući ovakve igrice nikada vam ne može ponestati materijala ili ideja, a posebno interesantno je to što sve možete realizovati sa samo par klikova na vaš računarski miš.

 • Zavese - elegancija u Vašem domu

  od na 23/04/2014 - 1 Komentari

  Zavese predstavljaju jedan od važnih detalja koje će Vašem domu pružiti toplinu i eleganciju. Prilikom uređenja Vašeg prostora potrebno je da vodite računa i o vrsti kao i o boji Vaše zavese, kako bi ona dala jedinstveni pečat svakoj prostoriji u Vašem domu. Osim estetskog izgleda zavese poželjno je da pri izboru zavese obratite pažnju i na njenu funkcionalnost, tj. da li Vam je potrebna zavesa za kupatilo, kuhinju, spavaću ili dnevnu sobu.

 • Dekorativna rasveta – nakit za vaš prostor

  od na 12/07/2016 - 1 Komentari

  Ukoliko želite da vaš prostor zablista u punom sjaju dekorativna rasveta je ono što vam je potrebno. Ona dodaje specijalne efekte, personalizuje i ističe ono najbolje u svakom enterijeru, bilo da je reč o domu ili poslovnom okruženju. Dekorativna rasveta neretko proizvodi manju količinu svetlosti od potrebne, ali veliki broj različitih oblika, boja i materijala ukrasnih svetiljki daje neiscrpne mogućnosti za njihovo kombinovanje.

 • Posteljine od satena

  od na 31/12/2014 - 0 Komentari

  Ukoliko želite da Vaš enterijer odiše udobnošću i elegancijom neophodno je da ga osvežite kvalitetnom i udobnom posteljinom. U zavisnosti od materijala od kog je napravljena posteljina, zavisi i njena mekoća. Ukoliko želite da Vaša posteljina bude izrađena od najfinijeg materijala, za Vas su onda pravi izbor posteljine od satena.

 • Dekoracija svadbi

  od na 08/04/2015 - 0 Komentari

  Svadbena dekoracija je jedan od najvažnijih aspekata Vašeg venčanja. Cvetna dekoracija ostavlja onaj prvi utisak kad se uđe u prostor i daje Vašem venčanju jedinsvenu atmosferu i raspoloženje. Svadbena dekoracija je i najefektniji vizuelni doživljaj naročito na svadbenoj proslavi. Zbog svega toga traba joj posvetiti maksimalnu pažnju.